A BKV átnézi a végkielégítéseket

Vágólapra másolva!
Átvizsgálja bérezési és jutalmazási rendszerét a BKV - mondta a cég kommunikációs igazgatója. A vezetők végkielégítéséről szóló hírek miatt döntöttek így. A menesztett stratégiai igazgató 39 milliós, míg a humánpolitikai igazgató százmilliós végkielégítést kapott, holott azután is a BKV-nak dolgozott - írta a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

A BKV átvizsgálja bérezési és jutalmazási rendszerét, és 2007 januárjáig visszamenőleg átnéznek minden végkielégítést - közölte Székelyné Pásztor Erzsébet, a BKV kommunikációs igazgatója. A belső vizsgálat várhatóan augusztus közepén zárul le, ezután döntenek arról, hogy személyi vagy anyagi következményei lesznek-e a végkielégítési ügyeknek.

Csütörtökön a Magyar Nemzet írt arról, hogy a közlekedési cég tavaly áprilisban menesztett stratégiai igazgatója, Bosnyák Gyula 39 millió forint végkielégítést kapott. A lap szerint Bosnyák alig egy évig dolgozott a fővárosi tömegközlekedési cégnél. A stratégiai igazgatónak eredetileg a 2007-2011 közötti időszakra volt határozott idejű szerződése, de kinevezése után egy évvel menesztették, mivel kudarcba fulladt a nevéhez köthető, a menetrend-módosítást tartalmazó paraméterkönyv elfogadtatása. (Még többet itt olvashat erről.) A BKV kommunikációs vezetője közölte: valóban nagy összegű végkielégítést kapott Bosnyák, de konkrét összeget nem mondott.

A humánpolitikai igazgatóról, Szalainé Szilágyi Eleonóráról pedig korábban azt írta a lap, hogy mintegy százmillió forint végkielégítést kapott, de ennek ellenére tovább dolgozott a cégnél. A botrány kitörése után a BKV vezérigazgatója menesztette Szalainét, aki azonban megtartotta korábbi végkielégítését. (Erről bővebben itt olvashat. Az ügy miatt a Fidesz vizsgálatot követel a BKV-nál, a párt a Legfőbb Ügyészséghez fordult.)