Beleégett az M7-esbe a kigyulladt kamion alváza

Vágólapra másolva!
Még mindig tart a műszaki mentés két kamion ütközése után az M7-es autópályán, mert az egyik kigyulladt kamion alváza annyira beleégett az aszfaltba, hogy az út is nagy mértékben károsodhatott. A Budapest felé vezető oldalon ezért még mindig zárva van az autópálya.
Vágólapra másolva!

Péntek hajnalban összeütközött egy román és egy horvát kamion az M7-es autópálya 183-as kilométerkövénél, Zalakomár közelében. A műszaki mentés még mindig tart, az autópálya érintett szakaszát a Budapest felé vezető oldalon lezárták. A baleset után kigyulladt kamionok egyikének alváza szabályosan beleégett az úttest burkolatába, ezért még mindig nem tudták befejezni a műszaki mentést - közölte a Somogy megyei rendőrség.

A nagy tűz által az úttestben okozott kár akkora, hogy szakértők bevonásával fogják megállapítani, milyen fokú az úttest szerkezetének, burkolatának sérülése, és mikor adhatják vissza a forgalomnak az érintett szakaszt.

Forrás: MTI

A két kamion akkor ütközött össze, amikor az út szélén álló román kamion hirtelen elindult. A két sofőr nem sérült meg, de a kocsik hamar kigyulladtak - az egyik bálás papírokat, a másik öntvényeket szállított - a tartályokban levő üzemanyaggal együtt. A rendőrség szerint a román sofőr feltehetően ittas volt.

Az ütközéskor az egyik kamion pótkocsija átsodródott a szembe jövő pályára, átszakította a korlátokat, ezért egy ideig teljes volt az útzár az autópályán Zalakomár és Balatonkeresztúr között. A jelenlegi félpályás útzárat a főváros felé várhatóan még hosszabb ideig fenntartják.