Népszabadság: Idén olcsóbb lesz augusztus 20.

239 millió forintból fogja idén megrendezni az augusztus 20-i ünnepségeket a győztes konzorcium. Ebben az összegben minden feladat benne van, és olcsóbb is lesz, mint a tavalyi ünnep.

A Népszabadság értesülése szerint a tavalyihoz képest húsz százalékkal olcsóbban rendezik meg idén az augusztus 20-i állami ünnepségeket. A lebonyolításra kiírt pályázat győztesét csütörtökön hirdették ki.

A napilap pénteki száma szerint az állami rendezvények és a tűzijáték, a kreatív tervezés, a gyártási és a médiafoglalási, valamint a PR-feladatok megszervezésére az Absolut Pyro Kft. és az Omega Trading Hungary Kft. alkotta konzorcium adta be a legjobb pályázatot. A Népszabadság úgy tudja, a konzorcium nettó 239 millió forintos ajánlattal győzött.

Tavaly a rendezvény összköltségvetése meghaladta a 290 millió forintot, és a rendezvényszervezés 241,6 millió forintos összegén túl külön tétel volt a PR-költség, a médiavásárlási és egyéb biztonsági feladatkör. Tavaly már július elején kihirdették a közbeszerzési pályázat győztesét, most ez hivatalosan augusztus 1-re tolódott.

A kormányszóvivő szerint mindez nem befolyásolja a programok megvalósítását. Szollár Domonkos a Népszabadságnak elmondta, hogy a kormányváltás valóban nehezítette a pályázat gyors lebonyolítását (a pályázatot még márciusban írták ki), de érdemi késlekedésről nincs szó. "A hivatalos programok előkészítése már hónapok óta zajlik. Már próbál a honvédség, és megkezdődtek a biztonsági előkészületek" - mondta Szollár.

Más forrásból a Népszabadság úgy tudja, hogy az eredeti kiírásban augusztus 20. mellett az év hátralévő rendezvényei is szerepeltek, de ezeket időközben kivették a tenderből.

KAPCSOLÓDÓ CIKK