Baleset miatt torlódás az M7-esen Budapest felé

Vágólapra másolva!
Egymás után történtek a közlekedési balesetek szombaton az autópályákon, elsősorban az M7-esen a Balaton felé, emiatt több kilométer hosszú dugók alakultak ki. Délutánra már ismét jól járható volt a pálya a Balaton felé, de délután újabb balesetek miatt a Budapest felé vezető oldalon kellett lezárni az utat.
Vágólapra másolva!

Feloldották az útzárat az M7-es autópályán Érdnél, a Budapest felé vezető oldalon, ahol egy motorost ért baleset. A motorbaleset sérültjét már elszállította a mentőhelikopter, de még tart a helyszínelés. Emiatt csak egy sávon megy a forgalom - közölte az Útinform ügyeletese szombaton nem sokkal 18 óra után.

Ugyanitt újabb baleset történt: a korábbi baleset miatt várakozók közül egy autós kiszállt a kocsijából, egy másik pedig elgázolta, majd cserbenhagyta. Nagyjából négy kilométeres kocsisor torlódott fel. Az ügyeletes szerint a martonvásári csomópontban a 7-es főút felé érdemes kerülni, vagy a kápolnásnyéki csomóponttól a Pázmánd- Lovasberény-811-es út-M1-es autópálya útvonalat választani.

Alig pár órával korábban az M7-es autópályán koccanás történt a Balaton felé vezető oldalon a 27-es kilométernél, az összekoccant autók a leálló sávon álltak. Ezen a szakaszon időnként lelassult a forgalom, de az autópálya többi részén jól lehetett haladni a Balaton felé.

Szombaton egymás után történtek a balesetek az M7-esen: reggel Velence és Pákozd között három különböző balesetben összesen tíz jármű ütközött össze. A 45-ös kilométerkő után három, két kilométerrel odébb öt autó ütközött össze. A harmadik baleset az 50-es kilométerkőnél történt. A balesetek után több mint tíz kilométeres torlódás alakult ki a sztrádán. Délután újabb két baleset történt az M7-esen, egymástól függetlenül, de közel egymáshoz.

Még szombat délelőtt is tartott a műszaki mentés az M7-es autópályán a főváros felé vezető oldalon a 183-as kilométernél, ahol péntek hajnalban két kamion ütközött össze. Az M0-ás körgyűrűn is szinte egész nap folyamatos a torlódás a 13-as és 14-es kilométernél mindkét irányban. A dugót itt az okozta, hogy javítják a vasúti hidat és ezzel a szakemberek elfoglalnak egy-egy sávot.