Visszatérne a felfüggesztett fóti polgármester

Vágólapra másolva!
A munkaügyi bíróságtól kérte hivatalába való visszahelyezését a fóti polgármester, akit a város képviselő-testületének többsége felfüggesztett, és fegyelmi eljárást indított ellene. Fóton hónapok óta dúl a belháború a városvezetők között, az ellenfelek kölcsönösen törvénysértésekkel vádolják egymást.
Vágólapra másolva!

A munkaügyi bíróságtól kéri felfüggesztésének felülvizsgálatát, és hivatalába való visszahelyezését Mádly Zsolt (Fidesz-KDNP) fóti polgármester - közölte a város jegyzője. A polgármestert július 24-én függesztette fel a képviselő-testület többsége, azok a helyi politikusok, akikkel hivatalba lépése óta rossz a polgármster viszonya.

A munkaügyi bíróság az illetékes közigazgatási bírósághoz tette át Mádly ügyét. A polgármester július 24-i felfüggesztése óta nem járt a hivatalban, állítólag táppénzen van, bár ezt hivatalosan nem jelentette be és táppénzes papírt sem küldött eddig - tette hozzá a jegyző.

A fóti képviselő-testület tíz politikusa - akik a testületben többséget alkotnak - július 15-én döntött arról, hogy sorozatos törvénytelenségek gyanúja miatt fegyelmi eljárást indít Mádly ellen. Július 24-én úgy döntöttek, hogy a vizsgálat zavartalansága érdekében legfeljebb harminc napra felfüggesztik tisztségéből.

Mádly ezután elvihette volna személyes holmijait irodájából, de a polgármester nem jelent meg a hivatalban. A szabályok szerint tértivevényes levélben közölték vele rendkívüli kötelezettségeit. Ha két ilyen levélre sem reagál, irodája tanúk jelenlétében lepecsételhető - közölte Móczár Béla (MDF), a fegyelmi bizottság elnöke.

A fóti városvezetésben hónapok óta nem szűnik az ellenségeskedés, a polgármester és a képviselőtestület nagyobbik része úgy összevesztek, hogy akadozni kezdett a város irányítása. A belháború már januárban, Mádly hivatalba lépésekor kirobbant, a fóti képviselő-testületi ülések jó része azóta veszekedéssel telik. Júliusban nyilvánosságra került egy hangfelvétel, amely egy néhány tízmilliós önkormányzati beruházás megszerzéséről szól - ennek nyomán a képviselők egymást vádolták korrupcióval.

A vita addig fajult, hogy Mádly büntetőfeljelentéssel fenyegette meg a testület tagjait, és egy mikrofonkonnektorral orrba verte az alpolgármestert, akinek vérezni kezdett az orra. Ezután ellenfelei felfüggesztették Mádlyt, és fegyelmit indítottak ellene (erről bővebben korábbi cikkünkben olvashat).