Megkopasztják a Külügyet, kitömik a Pénzügyminisztériumot

Vágólapra másolva!
Átcsoportosítja a minisztériumoknak járó személyi juttatásokat a kormány pénteken megjelent rendeletével. A Külügyminisztérium keretéből elvesznek, a pénzt pedig más tárcák - például az Egészségügyi Minisztérium és a Pénzügyminisztérium - kapják meg.
Vágólapra másolva!

A minisztériumok által fizetett személyi juttatások arányosítását rendeli el a kormány a Magyar Közlönyben pénteken megjelent rendeletében. A Külügyminisztérium személyi juttatásait 139,1 millió forinttal, plusz a munkaadót terhelő 44,6 millió forinttal csökkentik. A megtakarított pénzt a Környezetvédelmi és Vízügyi minisztérium, az Egészségügyi Minisztérium és a Pénzügyminisztérium alkalmazottai kapják meg.

A környezetvédelmi tárca 44,9 millió forinthoz jut személyi juttatások kifizetésére és 14,4 millió forinthoz a munkaadói terhekre. Az Egészségügyi Minisztérium 20,5 millió forinttal gyarapszik személyi juttatások címén, és további 6,6 millió forint az ezzel járó munkaadói terhek összege. A Pénzügyminisztérium 73,7 millió forinttal fizethet ki többet személyi juttatásokra, aminek munkaadói terhe 23,6 millió forint.

A rendeletben összesen 2,103 milliárd forint zárolását is elrendelte a kormány azzal, hogy később dönt majd arról, hogyan használják fel teljesítményösztönzésre.