Vágólapra másolva!
Ingyenes zöldszámon várja a rendőrség az állampolgári bejelentéseket a romák elleni támadásokról. Az ügyön százhúsz rendőr, illetve elemző dolgozik, de számítanak a lakosság információira. A legutolsó, kislétai támadás során lelőtt asszonyt péntek délután temették el.
Vágólapra másolva!

Az állampolgárok segítségét kéri a rendőrség a romák elleni támadások felderítéséhez. Ezért a rendőrség ingyenesen hívható zöldszámot (06-80 -201-303) hozott létre a támadásokkal kapcsolatos bejelentések fogadására. Fontos, hogy a polgárok minden gyanújukat felkeltő információval forduljanak a rendőrséghez - olvasható az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium közleményében. Az ügyön százfős nyomozó csoport, és 20 fős értékelő-elemző csoport dolgozik a rendőrségen belül.

Sólyom László köztársasági elnök hétfőn találkozik Bajnai Gordon miniszterelnökkel, hogy tájékoztatást kérjen a nyomozás állásáról a kislétai gyilkosság ügyében - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) pénteken.

A tavaly július óta tartó romák elleni bűncselekmény-sorozatnak eddig ötvenöt áldozata van, közülük hatan életüket vesztették. Legutóbb hétfőre virradóra a Szabolcs megyei Kislétán egy 45 éves roma nőt lőttek agyon, 13 éves gyermekét pedig életveszélyesen megsebesítették. Az agyonlőtt asszonyt pénteken délután temették el. A temetésen a kormányt Molnár Csaba kancelláriaminiszter és Korózs Lajos, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára képviselte.