Vágólapra másolva!
Még három hónapig előzetes letartóztatásban tartanák Hunvald György erzsébetvárosi polgármestert, aki gyanús kerületi ingatlanértékesítések miatt február óta van börtönben. Az ügyészség ugyanis továbbra is attól tart, hogy a politikus megszökik, vagy befolyásolja a tanúkat.
Vágólapra másolva!

Hunvald György erzsébetvárosi polgármester előzetes letartóztatásának három hónappal való meghosszabbítását kezdeményezte kedden a Központi Nyomozó Főügyészség - erősítette meg pénteken a Magyar Nemzetben megjelent információt az [origo]-nak Sebes Péter, a politikus ügyvédje.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság június elején már két hónappal meghosszabbította Hunvald előzetes letartóztatását, és elutasította, hogy házi őrizetbe vagy lakhelyelhagyási tilalom mellett szabadlábra kerüljön. Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Ügyészség vezetője az [origo]-nak elmondta: korábban iratok alapján döntött a bíróság a hosszabbításról, most viszont - várhatóan jövő kedden - előtte meghallgatják a gyanúsítottat.

A VII. kerületi MSZP-s polgármester előzetes letartóztatása augusztus 12-én járt volna le. Az ügyészség szerint azonban továbbra is fennáll a szökés, a bűnismétlés veszélye, illetve tartani lehet attól, hogy befolyásolni próbálja a tanúkat, ezért meghosszabbítanák a politikus előzetes letartóztatását. Hunvaldot erzsébetvárosi önkormányzati ingatlanok értékesítése, bérbeadása során elkövetett hivatali vesztegetéssel, hűtlen kezeléssel, magánokirat-hamisítással, hivatali visszaéléssel és többrendbeli csalással gyanúsítják. A gyanú szerint ismerősöknek, rokonoknak utalt ki kedvezményesen lakásokat, illetve több kerületi ingatlant törvénytelenül becsültek fel, mielőtt külföldi befektetőknek értékesítették volna. Az ügynek eddig már 21 gyanúsítottja van.