Tömegverekedés tört ki egy romabál után Zalában

Vágólapra másolva!
Ötvenen verekedtek össze az utcán egy bál után a Zala megyei Nován vasárnap hajnalban, amelynek során ketten könnyebben megsérültek. A polgármester szerint a szombati romanapon nem voltak incidensek.
Vágólapra másolva!

Körülbelül 50 ember verekedett össze vasárnap hajnalban a Zala megyei Nován az ott tartott bál után, ketten könnyebben megsérültek - erősítette meg az MTI-nek a Zalai Hírlap internetes oldalának értesülését Csizmazia Péter, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Csizmadia azt mondta, hogy a báli rendezvényt követő utcai szóváltás fajult verekedéssé, amelynek során ketten könnyű sérülést szenvedtek. Az ügyben a rendőrség garázdaság miatt indított eljárást.

A lapot egy olvasó értesítette, hogy hajnali négy óra környékén Nova központjában, a falun átvezető 75-ös úton verekedéstört ki, ami miatt a forgalom is megállt. A szemtanú szerint a körülbelül ötvenfős, láthatóan két részre szakadt tömeg az utcán kiabált egymással, majd össze is verekedtek. Több autónak is meg kellett állnia, a Budapestre tartó buszjárat nem tudott elmenni. A helyszínre érkező rendőrök a polgárőrökkel együtt fékezték meg a verekedőket.

A község polgármestere, Lendvai Jenőné szerint a romanap szombati eseményei sem feszültségnek, sem egyéb incidens jeleit nem mutatták, és ugyanezt mondta el Kolompár Melinda, a helyi kisebbségi önkormányzat elnöke is. Szerinte nem a bálban, hanem azt követően, az utcán tört ki a tömegverekedés.