Bajnai nem kér a grasszáló nácikból

Vágólapra másolva!
Minden lehetséges jogi eszközzel megakadályozná Bajnai Gordon miniszterelnök a Budapestre tervezett neonáci tüntetést. A kormányfő szerint meg kell akadályozni, hogy Magyarország az újfasiszták paradicsoma legyen.
Vágólapra másolva!

Budapest és Magyarország nem lehet az újfasiszták paradicsoma, meg kell akadályozni a tervezett neonáci tüntetést - közölte Bajnai Gordon miniszterelnök az MSZP-frakció hétfői ülése után. A miniszterelnök azt kérte az illetékes rendészeti szervektől, minden jogi lehetőséget kihasználva akadályozzák meg, hogy Magyarországon újfasiszták, neonácik "grasszáljanak", hogy Magyarországot tekintsék vonzó terepnek azok, akik a "maguk ordas eszméit" teríteni szeretnék.

Bajnai abban bízik, hogy nem lesz tüntetés, ezt "így, vagy úgy", a jog keretein belül meg fogja akadályozni a magyar közrendvédelem.

A hétfői Népszabadság számolt be arról, hogy a hungarista és neonáci szervezeteket összefogó NS Front nevű magyar nemzetiszocialista tömörülés Rudolf Hess emlékére felvonulást és koncerteket szervez augusztus 15-ére Budapesten.

Rudolf Hess sokáig Adolf Hitler helyettese volt. A nürnbergi perben életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték; 1987-ben, 93 évesen halt meg a spandaui börtönben. Halálának évfordulóján a németországi neonácik egy időben rendre felvonultak a sírjánál, de ott évekkel ezelőtt betiltották a demonstrációt.