Kilenc kórház nem küldheti el a súlyos betegeket

2009.08.11. 1:47

Kilenc kórházat jelölt ki a legsúlyosabb betegek feltétlen ellátására az ÁNTSZ - írja a Népszabadság, amely szerint ezek az intézmények már péntektől nem utasíthatnak vissza egyetlen sürgős ellátásra szoruló pácienst sem.

A kaposvári Kaposi Mór, a debreceni Kenézy, a Pécsi és a Szegedi Orvostudományi Egyetem traumatológiája, a Miskolci és a Kecskeméti Megyei Kórház, valamint a fővárosban a Szent János, a Péterfy Sándor, illetve az Egyesített Szent István és Szent László Kórház a jövőben a legsúlyosabb esetek ellátását nem utasíthatja vissza - írja a Népszabadság egy a birtokába került beosztásra hivatkozva.

A lap szerint az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat jelölte ki az intézményeket, amelyekre már péntektől vonatkozik az ellátási kötelezettség.

A Népszabadság birtokába került beosztás szerint van olyan intézmény, mint például az Egyesített Szent István és Szent László, amelyhez kilenc másik kórház területe tartozik, míg a Péterfy által működtetett, volt Országos Baleseti Intézethez mindössze kettő. A Szent János kórház két súlyponti kórház és további két kisebb városi intézmény betegeit köteles ezentúl fogadni. Viszont nem kapott ilyen extra feladatot az egyébként a baleseti ellátás csúcsát jelentő Állami Egészségügyi Központ.

KAPCSOLÓDÓ CIKK