Szenegáli és nigériai dílereket is fogtak a Szigeten

Vágólapra másolva!
Szenegáli és nigériai dílereket fogtak el a rendőrök csütörtökön és pénteken este a Szigeten. A drogterjesztők minden alkalommal gyanús viselkedésükkel keltették fel a nyomozók figyelmét.
Vágólapra másolva!

Újabb drogterjesztőket fogtak a Sziget fesztiválon a rendőrök. Csütörtökön és pénteken összesen öt dílert fogtak el, köztük szenegáliakat és nigériaiakat - közölte a BRFK szombat este.

A rendőrök csütörtökön este kilenc óra után figyeltek fel három, gyanúsan viselkedő szenegáli és egy nigériai férfira. A csomagjaikban és a ruhájukba rejtve különböző kábítószergyanús anyagok, alufóliába csomagolva pedig zöld növényi törmelék - vélhetően marihuána - került elő. Mind a négy férfit elfogták.

Pénteken este egy másik nigériai férfi tűnt fel, aki elfutott, mikor meglátta a rendőröket. Többször rákiáltottak, de nem állt meg, a rendőrök viszont látták, hogy futás közben egy csomagot dob egy kerítés tövébe. Utolérték, elfogták és megtalálták az eldobott csomagot is, amiben színes tabletták és alufóliába csomagolt, kábítószergyanús anyag volt.

Kedden egy ghánai férfit fogtak el, aki standjáról - a pult alól - drogot is árult: nagy mennyiségű marihuánát találtak nála. Az elmúlt évek adatai alapján a fesztiválon általában afrikai országokból származóak voltak többségben az elfogott dílerek között.