Visszatérnek a Ganz-villamosok a körútra

Vágólapra másolva!
A Ganz-villamosokat is bevetik, hogy minél több utast tudjon szállítani a 4-6-os villamos a Margit híd felújítása idején. A BKV nem csak a hídon át közlekedő járatait sűríti, hanem az azokhoz csatlakozó buszok, trolik, villamosok és a szentendrei HÉV is nagyobb kapacitással jár majd.
Vágólapra másolva!

Sűrítik a BKV járatait a Margit híd felújítása alatt, gyakrabban jár majd a 2-es metró és a 4-6-os villamos. A maximális járatsűrűség érdekében a Nagykörúton újra megjelennek a Ganz-villamosok is.

Növelik egyes úgynevezett ráhordó vonalak kapacitását is, így a szentendrei HÉV-en napközben 3 kocsi helyett 6 kocsival közlekednek a szerelvények, és sűrűbben jár majd az 1-es és a 17-es villamos is. Meghosszabbítják a 11-es autóbusz csúcsidejét, a 76-os trolibusz vonalán pedig csuklós járművek járnak majd.

A metró sűrítése éves szinten 94 millió forint, a villamosoké 183 millió forint, a ráhordó vonalak többlet-üzemelése 254 millió forint költséget jelent. A menetrendi változtatásokról az önkormányzat városüzemeltetési bizottsága hozza meg a végső döntést.