Nagykeresztet kap 20-án Németh Miklós és Tölgyessy Péter

Németh Miklós volt kormányfő és Tölgyessy Péter alkotmányjogász kapja augusztus 20-án a Magyar Köztársasági Érdemrend nagykeresztjét. Az állami ünnepen kitüntetettek között lesz még Kósáné Kovács Magda és Rubik Ernő is.

Németh Miklós volt kormányfő és Tölgyessy Péter alkotmányjogász kapja idén a Magyar Köztársasági Érdemrend nagykeresztjét augusztus 20-án - értesült az MTI hétfőn.

A volt miniszterelnököt a térségünkben a "leggyorsabban és vértelenül" lezajlott rendszerváltozásban játszott kiemelkedő szerepéért, valamint a "Magyarország érdekében a rendszerváltozás miniszterelnökeként államférfiúi nagyságáról tanúságot tevő tetteiért" tünteti ki a köztársasági elnök.

Tölgyessy Péter a rendszerváltozás közjogi keretei megteremtésében játszott kiemelkedő szerepéért és a Nemzeti Kerekasztal-tárgyalásokon folytatott tevékenységéért kapja meg a legmagasabb állami kitüntetést.

Középkereszt a csillaggal kitüntetést kap többek közt Kósáné Kovács Magda volt szocialista Európai Parlamenti képviselő, Fischer Ádám karmester és Rubik Ernő.

Középkeresztet vehet majd át mások mellett Rainer M. János történész, Nagy Tamás, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének elnöke és Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke.

A Magyar Köztársasági Érdemrend tiszti keresztjét kapja Ugyan Anita hegymászó, Lux Elvira szexuálpszichológus, Zentai Anna színművész, és Garamhegyi Ábel volt szakállamtitkár.

KAPCSOLÓDÓ CIKK