Vágólapra másolva!
A Honvédelmi Minisztérium szerint toborzási és kiképzési feladatokat szolgál az a tereprali csapat, amelyre idén 70 millió forintot költ a tárca. A Magyar Nemzet szerint a pénzt a honvéd sportegyesületen keresztül juttatják el a Palik László által edzett csapathoz.
Vágólapra másolva!

Hetvenmillió forinttal támogatja a Honvédelmi Minisztérium (HM) a Palik László sportkommentátor és autóversenyző által edzett Honvéd Dream Team tereprali csapatot - írja szerdai számában a Magyar Nemzet. A pénzt a HM a Budapesti Honvéd Sport Egyesületen (BHSE) keresztül juttatják el az annak egyik szakosztályaként működő csapatnak.Az egyesület többi szakosztálya összesen 90 millió forintból gazdálkodhat.

A tereprali csapatot tavaly hozták létre, az idén lett a BHSE szakosztálya, hogy indulhasson hivatalos versenyeken. Az egyesület a versenyzők felkészítésére a Palik László és társa, Pócsik László által alapított Honvéd Dream Team Kft-vel kötött szerződést, a csapat a versenyzéshez is Palik korábbi autóját kölcsönzi. A céget 2009 februárja óta mások irányítják, de a lap nem tudta elérni az új tulajdonosokat, a BHSE-nél sportszakmai igazgatóként dolgozó Palik pedig nem akart pénzügyekről beszélni.

A HM hivatalos közleménye szerint a tereprali csapatot azért hozták létre, hogy abban hivatásos katonák versenyezzenek. Ez a tárca szerint egyrészt segítené a "szakirányú toborzást", másrészt a versenyzői tapasztalatot szerzett katonák alakulatukhoz visszatérve átadhatják a tudásukat a többi gépkocsivezetőnek.