Romagyilkosságok: A testvérpárt gyanúsítják mind a kilenc támadással

Vágólapra másolva!
A K-testvéreket gyanúsítja a rendőrség azzal, hogy mind a kilenc cigányellenes támadásban részt vettek - közölte szerda reggel a Nap-keltében Bencze József országos rendőrfőkapitány. A hétvégén letartóztatott másik két embert egyelőre egy-egy bűncselekménnyel gyanúsítják, de Bencze szerint ez még változhat.
Vágólapra másolva!

K. Árpádot és öccsét, K. Istvánt gyanúsítja a rendőrség mind a kilenc cigányellenes támadással - mondta el Bencze József országos rendőrfőkapitány szerda reggel a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában. (K. Árpádról korábbi cikkünkben, itt olvashat, K. Istvánról pedig itt.) A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) kedden közölte, hogy a hétvégén letartóztatott négy ember közül kettőt gyanúsít a rendőrség mind a kilenc bűncselekménnyel, a másik kettőt pedig egy-egy támadás (egyiküket a tiszalöki, másikukat a galgagyörki) elkövetésével gyanúsítják.

Bencze szerda reggel azt mondta: a gyanúsítás még változhat, a másik két embert egyelőre azért csak egy-egy bűncselekménnyel gyanúsították meg, mert ezekben az ügyekben van ellenük már bizonyíték a rendőrség kezében. A főkapitány szerint nem zárható ki, hogy Cs. I. és P. Zs. a többi helyen is ott lehetett, akár "más minőségben", például vezethették az autót.

Bencze elmondta: szemtanújuk van rá, hogy a tavaly decemberi alsózsolcai támadáskor egyetlen ember adott le lövéseket. A főkapitány szerint rapsicok látták a tettest, mindössze néhány méter távolságról. Az azonban, hogy egy ember kezében volt fegyver, nem jelenti azt, hogy nem volt segítője.