Összeszurkáltak egy kutyát Óbudán

Vágólapra másolva!
Kedden Óbudán két férfi brutálisan összeszurkált egy kutyát. Az állat megölését egy házapás hiúsította meg, az elkövetők akár három év börtönt is kaphatnak.
Vágólapra másolva!

Összeszurkált két részeg férfi kedden egy kutyát Óbudán az Ürömfű utcában - közölte csütörtökön az MTI-vel a Noé Állatotthon Alapítvány.

Egy közeli utcából a kutya vonyítását meghalló házaspár sietett a helyszínre, ahol azt látták, hogy két részeg férfi próbál kivégezni egy kutyát. Egyikük a földre nyomta, míg társa hatszor egymás után nyakon szúrta a kutyát. A szemtanúk közbeléptek, elrángatták a kutyától elkövetőket, majd a rendőrséget is értesítették.

A kutyát egy ürömi állatorvosi rendelőbe vitték, ahol az állatot ellátták. Az állatvédők szerint az állatnak jó esélye van a felépülésre. Az egy év körüli keverék kutyáról jelenleg a Noé Állatotthon Alapítvány kórházában gondoskodnak.

A Büntető törvénykönyv szerint, aki egy gerinces állatot úgy bántalmaz, hogy maradandó egészségkárosodást, vagy állat pusztulását okozza két évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. Aki pedig az állatnak különös szenvedést okoz, azt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetik.