Korrupciógyanú miatt kivizsgáltatnak egy parkolási céget

Vágólapra másolva!
Az ügyészséghez fordult a Főpolgármesteri Hivatal, hogy vizsgálják meg, történt-e bűncselekmény saját tulajdonú parkolási cégénél, miután két korábbi parkolóőr korrupcióról számolt be - jelentette az RTL Híradója. Az egykori munkatársak állítják, a cégnél többen továbbra is zsebre dolgoznak, erről pedig a társaság több vezető beosztású munkatársa is tud, akik részesednek a pénzből.
Vágólapra másolva!

Ketten jöttek be az irodába, különböző dokumentumokat hoztak annak kapcsán, hogy visszaélések vannak a Budapesti önkormányzati parkolási társulásánál - mondta Hagyó Miklós az RTL Híradónak. A főpolgármester-helyettes arról a részben fővárosi tulajdonú cégről beszélt, amely a főútvonalakon, valamint a XIII. és a IX. kerület mellékútjain szedi be a parkolódíjakat és a pótdíjakat.

A Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft.-nél egy éve botrány tört ki, amikor két korábban elbocsátott parkolóőr a nyilvánosság elé állt és azt állította, több kollégája zsebre dolgozik. Szerintük erről a cégnél mindenki tudott, de amikor az ügyben vizsgálat indult, nem találtak bizonyítékot a korrupcióra. Valóban volt vizsgálat, az összes parkolőőrt megkérdezték, egy kollégája sem mondta, hogy bármi információja lenne - mondta Rusznák Imre, a Budapesti Önkormányzat Parkolási Kft. ügyvezető igazgatója.

Az ügy azonban nem zárult le. A két volt parkolóőr nemrég megkereste a főpolgármester-helyettest is. Azt állították, most is dolgozik korrupt parkolóellenőr a cégnél, és a pénzből a főnököknek is jut. A beszélgetésről készült jegyzőkönyvet a Fővárosi Önkormányzat jogi irodája küldte meg az ügyészségnek.

A Budapesti Önkormányzat Parkolási Kft. vezetője vasárnap nem volt elérhető. Telefonon annyit közöltek az RTL Híradójával, hogy nincs tudomásuk arról, hogy a kft. tulajdonosa, a fővárosi önkormányzat az ügyészséghez fordult volna.