Lemondott Józsefváros polgármestere

Vágólapra másolva!
Betegsége miatt távozik tisztségéből a VIII. kerületi polgármester, Csécsei Béla. Az SZDSZ-esként megválasztott, júliustól független politikus lemondása miatt időközi választást tartanak Józsefvárosban.
Vágólapra másolva!

Megromlott egészségi állapota miatt lemondott polgármesteri tisztségéről Csécsei Béla, a budapesti VIII. kerület polgármestere. Csécsei elmondta, hogy lemondólevelét kedden juttatta el a törvényi előírásoknak megfelelően az első számú helyettesítő alpolgármesternek, Takács Gábornak. A polgármester lemondását a képviselő-testület szerdai ülésén ismertették, és kezdeményezték az időközi polgármesteri választás kiírását.

A polgármester még tavaly októberben lábszártörést szenvedett, és a későbbiekben újabb műtét vár rá. Csécsei az elmúlt fél évet betegállományban töltötte, távollétében az alpolgármesterek gyakorolták hatásköreit. Egy korszak zárult ma le Józsefvárosban - mondta a fideszes Kocsis Máté, az önkormányzat többségi vezetője. Kocsis szerint a többségi Fidesz-KDNP frakció megérti Csécsei lemondását, tekintettel hosszú idő óta közismert rossz egészségi állapotára.

Az 1952-es születésű, pedagógus végzettségű Csécsei Béla 1989-től volt az SZDSZ tagja, és idén júliusban lépett ki a pártból Retkes Attila elnökké választása után. 1990-ben lett a józsefvárosi önkormányzat képviselője, 1993-tól volt polgármester.