Bajnait akarja kormányfőjelöltnek egy MSZP-s vezető

Vágólapra másolva!
Az MSZP Pest megyei szervezetét vezető környezetvédelmi miniszter, Szabó Imre közölte, hogy meg szeretné győzni Bajnai Gordont, korábbi fogadkozása ellenére mégis vállalja el a miniszterelnök-jelöltséget az MSZP kampányában. Ő az első szocialista vezető, aki maradásra szólította Bajnait.
Vágólapra másolva!

"Mindent megteszek azért, hogy meggyőzzem Bajnai Gordont, vizsgálja felül álláspontját" - jelentette ki Szabó Imre környezetvédelmi miniszter, az MSZP Pest megyei elnöke a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón. Szabó szerint az MSZP és a kormányfő részéről is jó döntés lenne, ha folytathatnák a közös munkát.

A pártonkívüli Bajnai még áprilisban, a miniszterelnöki poszt elfoglalásakor - és azt követőn többször is - kijelentette, hogy csak egy évre vállalja a munkát, és utána kiszáll a politikából. Egyelőre Szabó az egyetlen ismertebb MSZP-s politikus, aki nyíltan maradásra kérte Bajnait.

A felmérések szerint korábbi támogatottságának nagy részét elveszített MSZP egyelőre nem döntötte el, hogy ki legyen a miniszterelnök-jelöltje a jövő tavasszal esedékes választáson. A jelöltkeresést megnehezíti, hogy bárki áll is a kormánypárt kampányának élére, szinte a lehetetlenre vállalkozik, a közvélemény-kutatások alapján ugyanis az ellenzéki Fidesz óriási fölénnyel rendelkezik.

Bajnai Gordon kormányfő ugyanakkor egy az MTI-nek adott interjúban szerdán azt mondta: továbbra sem látja okát annak, hogy változtasson korábbi álláspontján, és 2010-ben az MSZP kormányfőjelöltje legyen. A miniszterelnök megismételte, hogy tavasszal csak egyéves válságkezelésre vállalkozott. "A munkának a közepén tartunk. Nem a következő választásra, hanem a következő 10-15 évre kell Magyarországot jó pályára állítani" - jelentette ki.