Megint nem sikerült tévéelnököt választani

Vágólapra másolva!
Székely Ferencet sem választotta meg a köztévé elnökének a közmédiumot felügyelő közalapítvány nagykuratóriuma pénteken. A Magyar Televíziónak közel két éve nincs elnöke, ez már a hatodik, eredménytelenül végződő pályázat volt. 
Vágólapra másolva!

A szükségesnél hattal kevesebb szavazatot kapott a péntek délutáni voksoláson Székely Ferenc producer, így nem választották meg a Magyar Televízió elnökévé - tudta meg a kuratórium ülésének ideje alatt testületi tagoktól az MTI. A testületi tagok szerint Székely 17 támogató és 17 ellenszavazatot kapott. A helyszínen tartózkodó Székely nem kívánta kommentálni a történeket, és azt mondta: még nem döntötte el, hogy indul-e a következő pályázaton.

Székelyt, az MTV korábbi ügyvezetőjét péntek reggeli ülésén jelölte az elnöki posztra a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnöksége. Az elnökségi ülésen Székelynek éppen csak sikerült a minimálisan szükséges tíz szavazatot, vagyis a kétharmados többséget megszereznie a jelöléshez. Rá szavaztak a szocialista és szabad demokrata delegáltak, valamint végül az MDF-s tag is mellé állt - mondták korábban az MTI-nek nyilatkozó testületi tagok. A 21 civil delegálttal kiegészülő nagykuratórium délben kezdett ülésezni, Székelynek itt is kétharmados többséget kellett volna szereznie ahhoz, hogy megválasszák elnöknek.

Székely 1994-ben, a Horn-kormány idején lett az MTV egyik alelnöke. A rendszerváltás után a Nap-kelte főszerkesztője volt.

A köztévének közel két éve nincs elnöke. Most hatodszorra írták ki az elnöki pályázatot. Eddig egyetlen jelöltnek sem sikerült megszereznie a nagykuratórium voksainak kétharmadát. Székely indult a második és a harmadik fordulóban is, de akkor még a jelöltté váláshoz sem tudott elég voksot gyűjteni.