Megvertek egy felvonulásról érkező nőt

Vágólapra másolva!
Megvertek egy nőt, aki a budapesti melegfelvonulás pólójában volt az Astoriánál. A fején és karján megsérült nőt két-három férfi ütlegelte és rúgdosta.
Vágólapra másolva!

Megvertek egy fiatal nőt szombaton késő délután az Astoria téren lévő villamosmegállóban. A nő a nem sokkal korábban véget ért melegfelvonulás pólóját viselte - jelentették a helyszínről az MTI tudósítói.

A támadók - két-három férfi - a Kossuth Lajos utcai árkádok alól bukkant elő, átrohant a villamosmegállóban álló nőhöz, és szó nélkül ütlegelni kezdte. Az ütésektől a szemüveges nő a földre esett, bántalmazói ekkor belerúgtak. A megtámadott nő könnyebben sérült a fején és a karján. A rendőrség az ügyben csoportos garázdaság miatt indított eljárást.

Nem sokkal korábban kővel dobáltak meg a rendzavarók egy rendőrautót a Rákóczi út és a Kazinczy utca sarkán. A Budapesti Rendőr-főkapitányság az esetről kiadott közleményében azt írta, hogy a rendőrautó a Rákóczi úton parkolt, amikor az Astoria felől érkező csoport tagjai megrongáltak, ablakát betörték. (Erről és a melegfelvonulás részleteiről itt olvashat bővebben.)