Bajnaihoz fordul a BKV új felügyelője

Vágólapra másolva!
Bajnai Gordon miniszterelnökkel akarja megtárgyalni a BKV sorsát a közlekedési társaság felügyeletével újonnan megbízott főpolgármester-helyettes. Horváth Csaba azt ígéri, hogy 3 hónap alatt rendet tesz a BKV háza táján.
Vágólapra másolva!

Egyeztetést kezdeményez Bajnai Gordon kormányfővel a BKV gondjainak megoldásáról Horváth Csaba (MSZP) budapesti főpolgármester-helyettes, aki a másik szocialista helyettestől, Hagyó Miklóstól vette át a közlekedési vállalat felügyeletét a héten. Horváth Csaba vasárnapi közleménye szerint három hónapon belül rendet akar tenni a BKV-nál.

A főpolgármester-helyettes az [origo]-hoz eljuttatott közleményben azt írja, hogy a fővárosi közösségi közlekedés helyzete országos jelentőségű ügy. Horváth ezért már hétfőn lépni fog annak érdekében, hogy a miniszterelnökkel tárgyalhasson a BKV ügyes-bajos dolgairól. A BKV háza táján legutóbb a felsővezetők végkielégítésével kapcsolatban robbant ki botrány, amelyet Bajnai Gordon miniszterelnök "pofátlanságnak" nevezett, de a vállalat anyagi helyzete is lesújtó a Kocsis István vezérigazgató szerint.

A BKV botrányai miatt koalíciós vita is kialakult a fővárosi önkormányzatnál, amely szombaton zárult le, amikor létrejött a megegyezés a fővárosi MSZP és az SZDSZ között a BKV felügyeletével összefüggő kérdésekben. Ennek értelmében hétfőtől ismét főpolgármester-helyettesként dolgozik Hagyó Miklós és Horváth Csaba. Utóbbi vette át a közlekedési társaság felügyeletét, megosztva SZDSZ-es kollégájával, Ikvai-Szabó Imrével, aki a BKV pénzügyeivel foglalkozik majd a jövőben.