Embert gázolt a vonat Csongrád megyében

Vágólapra másolva!
Halálra gázolt a vonat egy fiatalembert Csongrád megyében vasárnap hajnalban. A férfi valószínűleg épp egy szórakozóhelyről tartott hazafelé, és sem a vonat hangkörtjére, sem a figyelmeztető fényjezéseire nem reagált.
Vágólapra másolva!

Életét vesztette egy fiatal férfi, akit elütött egy vonat vasárnap hajnalban Csongrád megyében - közölte a rendőrség. A megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Pál János elmondta: eddig ismeretlen körülmények között történt a baleset Szentes és Csongrád között. Az elsődleges információk szerint a vonat egy kanyarból haladt kifelé, amikor elütötte a fiatalt.

A baleset reggel 05: 50-kor történt a Szentes - Csongrád közötti szakasz 500. kilométerénél, a szentesi hídtól 400 méterre - áll a rendőrég [origo]-hoz eljuttatott közleményében. A BZM-229 típusú személyvonat vezetője a sínen tartózkodó férfit meglátva rögtön fékezett, fény-, és hangkürtöt is használt, a fiatalember azonban egyikre sem reagált. Az erős fékezés ellenére a szerelvény nem tudott azonnal megállni, és maga alá gyűrte a férfit - írják.

A rendőrség eddigi információi szerint a 23 éves csongrádi fiatalember egy szórakozóhelyről tartott hazafelé, amikor ma vonat halálra gázolta. A baleset körülményeit a Csongrádi Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja.

Az érintett vasúti szakaszon a közlekedés a helyszínelés idejére, körülbelül három órán át szünetelt, a vonaton levő utasokat pótlóbusz szállította el a helyszínről - közölte a rendőrség. Szentes és Csongrád között mindkét irányban kétóránként jár a vonat, ezért a helyszínelés miatti leállás csak néhány járatot érintett.