Tüntettek az edelényi polgármester kijelentései miatt

Vágólapra másolva!
Molnár Oszkár edelényi polgármester kijelentései ellen tiltakozott hétfőn két-háromszáz tüntető a helyi városháza előtt. A polgármester korábban azt mondta: szándékosan ártanak születendő gyereküknek a roma nők azért, hogy magasabb családi pótlékot kapjanak.
Vágólapra másolva!

Körülbelül két-háromszázan tiltakoztak hétfő délelőtt az edelényi városháza előtt Molnár Oszkár fideszes polgármester kijelentései miatt. A demonstráción többnyire környékbeli romák vettek részt, akik bocsánatkérést követeltek a polgármestertől, és lemondását követelték.

Molnár az egyik kereskedelmi tévé szerint egy képviselő-testületi ülésén azt állította: Lakon és Szendrőládon szándékosan ártanak születendő gyereküknek a roma nők azért, hogy emelt szintű családi pótlékot kaphassanak.

Berzeviczi Zsolt, Lak polgármestere visszautasította Molnár kijelentését. A Roma Nővédelmi Közhasznú Szervezet pedig közleményében azt írta: tiltakoznak a polgármester aljas megnyilvánulása ellen, és követelik, hogy mondjon le polgármesteri tisztségéről, és azonnal kérjen bocsánatot.

A polgármester hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta: a szocialisták választási kampányának a része a demonstráció. Lakot és Szendrőládot egyébként véletlenszerűen nevezte meg, ez ugyanis országos jelenség - közölte. Arra a kérdésre, hogy lemond-e, azt felelte: "Eszemben sincs, nekem van igazam, és be is fogom bizonyítani".