Meghosszabbították a csepeli gyanúsítottak előzetesét

Vágólapra másolva!
Novemberig előzetes letartóztatásban marad a csepeli kettős gyilkosság mindkét gyanúsítottja - döntött kedden a Budai Központi Kerületi Bíróság. A bíróság emellett felszólította a nyomozó hatóságot, hogy pontosítsa a gyanúsítást, mert állásfoglalása szerint csak a gondnok gyanúsítható magával a gyilkosság elkövetésével.
Vágólapra másolva!

Újabb két hónappal, november 9-ig meghosszabbította a csepeli kettős gyilkosság gyanúsítottjainak előzetes letartóztatását a Budai Központi Kerületi Bíróság keddi ülésén - közölte az [origo]-val az egyik gyanúsított, Deme Gábor védője.

A Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában január 7-én lőtték agyon az intézményvezetőt és helyettesét. A rendőrség másnap vette őrizetbe a két gyanúsítottat: a csepeli MSZP-ben is tevékenykedő Demét, aki az iskola gazdasági igazgatója volt, és a gondnoki feladatokat ellátó K. Tamást.

A gondnok nem tett eddig vallomást, Deme pedig a kezdetek óta azt vallotta, hogy K. Tamás gyilkolt. (A gyilkosságról és Deme védekezéséről részletesen itt olvashat.)

Deme ügyvédje közölte: bár a bíróság kedden mindkét gyanúsított előzetesét meghosszabbította, egyben nyomatékosan felszólította a nyomozó hatóságot, hogy pontosítsa a gyanúsítást. A bíróság állásfoglalása szerint ugyanis a gondnok a gyilkosság elkövetésével gyanúsítható, Deme azonban csak bűnsegédséggel. Az ügyvéd szerint ez azt jelenti: a gyanú szerint Deme jelenléte erősítette K. Tamás gyilkossági szándékát, de az nem merült fel, hogy a két ember megállapodott volna a gyilkosságról.