Magyar Nemzet: Milliárdokat költött a BKV tanulmányokra

Vágólapra másolva!
283 millió forintot költött a BKV a 42-es villamos meghosszabbításáról szóló tanulmányra - írja a Magyar Nemzet a lap birtokába került listára hivatkozva. A lap szerint a BKV milliárdokat költött olyan tanulmányokra, amelyeket maga is meg tudott volna csinálni.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzet birtokába került a BKV megbízásait tartalmazó lista, amiből kiderült, hogy a fővárosi tömegközlekedési cég 1,2 milliárdot költött csak tanulmányokra és uniós dokumentumokra az elmúlt négy és fél évben - írja a lap keddi száma. A lista egy teljes oldalt kitesz az újságban, és 60 tételből áll.

Az egyik legkomolyabb költekezés 283 millió forint volt. Ezt a BKV a 42-es villamos meghosszabbításáról szóló megvalósíthatósági tanulmányokra és az ehhez kapcsolódó pályázati anyagra költötte el.

A napilap szerint a Vision Consultingtól politikai elemzéseket is rendelt a BKV. Egy másik irat szerint az ICG Infora Consulting nevű cég szervezetfejlesztési tanácsokat adott a vezetőségnek - óránként 40 ezer forintért.

800 ezer forintért derítette ki a közlekedési cég azt is, hogy van-e joga felszerelni kamerákat a járatain. A Magyar Nemzet szerint a BKV jogi osztálya ezt magától is megcsinálhatta volna - külső cég bevonása nélkül.

A hatalmas végkielégítést kapott Szalainé Szilágyi Eleonóra maga is jóváhagyta több tízmillió forint kifizetését hasonló tanulmányokra - írja a Magyar Nemzet. A legfőbb kifizetőnek azonban Regőczi Miklóst, a BKV hajdani kommunikációs vezérigazgató-helyettesét jelöli meg.

A BKV sorozatos botrányai még júliusban kezdődtek, amikor kiderült, hogy Szalainé majdnem százmilliós végkielégítést kapott a cégtől, és ennek ellenére tovább dolgozott ott. Ezután újabb végkielégítési ügyek kerültek napvilágra, és Kocsis István BKV-vezér helye is megingott. A botrányok miatt Hagyó Miklós kénytelen volt lemondani a cég felügyeleti jogáról, és feszültség keletkezett a fővárosi MSZP és SZDSZ között.