Újabb iskolában bukkant fel a H1N1

Vágólapra másolva!
Egy újabb, közelebbről meg nem nevezett iskolában okozott megbetegedéseket az új típusú influenza. Az országos tiszti főorvos szerint 12 gyerek betegedett meg, az eddigi vizsgálatok szerint az új vírustól. Kiderült az is, hogy mégis új influenza okozott megbetegedést az ELTE gólyatáborában.
Vágólapra másolva!

Újabb, az új típusú influenzavírus által okozott iskolai megbetegedésekről tud az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálatnak (ÁNTSZ) - közölte Falus Ferenc országos tiszti főorvos az Országgyűlés egészségügyi bizottságának szerdai ülésén.

Falus szerint a vírus 120 diákot fertőzött meg egy iskolában, de nem közölte, melyik intézményről van szó. A tiszti főorvos tájékoztatása szerint kedd este derült ki, hogy több diák megbetegedett, és a szúrópróbaszerűen vett három minta mindegyikében kimutatták az új influenzavírus (A/H1N1) jelenlétét.

Múlt héten a csepeli ADU Oktatási Központ egyik tanintézményében betegedtek meg diákok és tanárok, a laboratóriumi vizsgálatok itt is kimutatták az új vírust. A korábbi tájékoztatás szerint közülük senki nem került kórházba, de szerdán Falus azt mondta, egy gyermeket végül mégis kórházban kellett kezelni. Az iskolát két napra bezárták, de szerdán újraindult a tanítás.

A hétvégén az ELTE tatai gólyatáborában is rosszul érezték magukat a hallgatók, itt 31-en betegedtek meg, közülük ketten kórházi ápolásra szorulnak. A laboratóriumi vizsgálatok alapján náluk is az új vírusról van szó. Hét mintából négy lett pozitív - mondta el Falus. Korábban a regiopnális tiszti főorvos még azt közölte, a tüneteket kimerültség és meghülés okozhatta.