Összevonhatják a BKV-s nyomozásokat

Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzet szerint összevonhatják a BKV-nál végkielégítések és tanácsadói szerződések miatt indított nyomozásokat. A lap úgy tudja, a végkielégítéséről elhíresült volt humánpolitikai igazgató távozásakor ingyen megkapta szolgálati autóját, és elengedték cégtől felvett lakáshitelét is.
Vágólapra másolva!

Várhatóan összevonják a BKV-s végkielégítések és tanácsadói szerződések miatt indított nyomozásokat - írja a Magyar Nemzet. A lap szerint ez a büntetőeljárásról szóló törvény szabályai szerint valószínűsíthető, és nem zárható ki az sem, hogy a nyomozás során más bűncselekmények gyanúja is felmerülhet.

A rendőrség többek között a BKV humánpolitikai igazgatója, Szalainé Szilágyi Eleonóra végkielégítése ügyében nyomoz. Az igazgató úgy vett fel százmilliós végkielégítést, hogy utána még tovább dolgozott a cégnél.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy Antal Attila, a cég akkori vezérigazgatója közös megegyezéssel állapodott meg Szalainéval a munkaviszony megszüntetéséről tavaly december 31-i hatállyal. Ez formailag úgy történt, mintha rendes felmondással váltak volna meg tőle.

A lap szerint a nyomozás során kiderült, hogy Szalainé térítésmentesen megkapta szolgálati autóját, elengedték a cégnél meglévő lakáshitelét, és előre hozott öregségi nyugdíjra is bejelentette igényét, amelyet már 2007 decemberétől meg is kapott. Erről azonban nem értesítette munkaadóját, pedig nem járt volna neki végkielégítés, ha nyugdíjat is kap.