H1N1-gyanús megbetegedések egy győri iskolában is

Vágólapra másolva!
Már 59 tanuló betegedett le a győri Szabadhegyi Közoktatási Központban. Még vizsgálják az orvosok, vajon a H1N1-es új influenza fertőzte-e meg a diákokat. Rendkívüli intézkedéseket egyelőre nem kellett bevezetni az iskolában.
Vágólapra másolva!

Keddre 59 gyerek betegedett meg a győri Szabadhegyi Közoktatási Központban. A tisztiorvosi szolgálat (ÁNTSZ) vizsgálja, hogy a H1N1-es típusú újinfluenza fertőz-e az intézményben.

Módos Dezső igazgató elmondta: egyelőre a diáklétszám 7-8 százalékát érinti a lázzal, köhögéssel járó betegség, így különleges intézkedéseket nem vezettek be. Szele Eszter, az ÁNTSZ Nyugat-dunántúli Regionális Intézetének kistérségi tisztiorvosa szerint a jelenlegi megbetegedési arány nem is indokol ilyesmit. Elmondta azt is, hogy a beteg gyerekektől kedden vettek mintát, eredmény várhatóan pár nap múlva lesz.

Kedden egy szegedi iskolában is 62-re emelkedett a fertőzött diákok száma, itt a tanítási szünetet is megfontolja az iskola vezetése. Korábban két budapesti iskolában és az ELTE gólyatáborában is tömeges fertőzések történtek, és a vizsgálatok megerősítették a H1N1-vírus gyanúját.