Vágólapra másolva!
Az erzsébetvárosi ingatlanügyben letartóztatott polgármester, Hunvald György vagyonának zár alá helyezéséről döntött nem jogerős ítéletében a nyomozati bíró - olvasható a csütörtöki Népszavában. A hivatali visszaélés, vesztegés, csalás és magánokirat-hamisítás miatt indult nyomozás határidejét négy hónappal meghosszabbították.
Vágólapra másolva!

Az erzsébetvárosi polgármesterhez, Hunvald Györgyhöz köthető vagyon zár alá vételéről döntött a nyomozati bíró - erősítette meg a Népszava értesülését Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője. A szóvivő hozzátette: a döntés nem jogerős, fellebbezett ellene a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő Hunvald - olvasható a napilap csütörtöki cikkében.

Hunvald február 12-e óta van előzetes letartóztatásban. A polgármestert erzsébetvárosi önkormányzati ingatlanok értékesítése, bérbeadása során elkövetett hivatali vesztegetéssel, hűtlen kezeléssel, magánokirat-hamisítással, hivatali visszaéléssel és többrendbeli csalással gyanúsítják. A gyanú szerint ismerősöknek, rokonoknak utalt ki kedvezményesen lakásokat, illetve több kerületi ingatlant törvénytelenül becsültek fel, mielőtt külföldi befektetőknek értékesítették volna.

Fazekas közölte azt is: a Legfőbb Ügyészség döntött arról, hogy helyt ad az indítványuknak, amelyben az erzsébetvárosi ingatlanügyekben folytatott nyomozás határidejének meghosszabbítását kérték. Így most október 3-a helyett 2010. február 3-a a határidő. A szóvivő szerint a hosszabbítás oka, hogy az ügy kiterjedtsége és bonyolultsága egyrészt további nyomozást tesz szükségessé, másrészt felmerültek olyan adatok is, melyek újabb bűncselekmények gyanúját vetik fel.

Az ügynek összesen 21 gyanúsítottja van, közülük szeptember elején Kardos Pétert - a pénzügyi bizottság volt elnökét - kiengedték az előzetesből, és a kényszerintézkedést lakhelyelhagyási tilalomra változtatták.