Otthon szüléshez riasztották a mentőket Solymáron

Vágólapra másolva!
Otthon szüléshez riasztották a mentőket pénteken Solymárról. Az MTI szerint a helyszínen volt az otthon szülést pártoló Geréb Ágnes szülésznő is, akit korábban már eltiltottak az ilyen tevékenységtől.
Vágólapra másolva!

Otthon szüléshez riasztották a mentőket pénteken reggel Solymárról, mert az anya állapota romlani kezdett. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr- igazgatója szerint a mentők kiérkezésekor a helyszínen már orvos is volt; az újszülöttet és a kismamát, akik nem voltak közvetlen életveszélyes állapotban, kórházba szállították.

A szülésnél az MTI szerint Geréb Ágnes szülésznő is jelen volt, akit 2007-ben a bíróság eltiltotta a szülész-nőgyógyász tevékenységtől, de a szülésznőitől nem. Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta, csak a tanúk meghallgatása után lehet egyértelműen kijelenteni, hogy Geréb Ágnes jelen ott volt-e a szülésnél.

Megválaszolásra vár az a kérdés is, hogy ha Geréb Ágnes ott volt a szülsénél, akkor pontosan milyen minőségében. Ha ugyanis a bíróság által eltiltott - szülész-nőgyógyász - tevékenységet folytatva vett volna részt a szülésnél, akkor kuruzslás címén büntetőeljárás indulhatna ellene - magyarázta a szóvivő.

Geréb Ágnest 2007 októberében a bíróság jogerősen három évre eltiltotta a szülész-nőgyógyász szakma gyakorlásától egy 2000-ben lezajlott szülés során elkövetetett foglalkozási szabálysértés miatt. Ez év augusztusában pedig egy 2007 szeptemberében levezetett szülés miatt - mivel közben meghalt az újszülött - halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt emeltek vádat ellene.