Nekiestek utastársai a buszon köhögő lánynak

Vágólapra másolva!
Hozzávágtak egy zsebkendőt, a hajánál fogva verték a fejét egy kapaszkodóba majd leköptek egy egyetemistát egy debreceni buszon, mert köhögött. Támadói aztán leszálltak és odébbálltak.
Vágólapra másolva!

Bántalmaztak egy egyetemista lányt hétfőn Debrecenben, mert köhögött a buszon. A lányhoz egy idős nő lépett oda a fiával, a nő egy papírzsebkendőt vágott hozzá, és rákiabált, hogy abba köhögjön, a férfi pedig hajánál fogva a kapaszkodónak vágta majd leköpte. Aztán leszálltak a buszról és elsétáltak. A lány, aki azért köhögött mert allergiás, azt mondta, a támadói valószínűleg azt hitték influenzás. A buszvezető, amikor észrevette, hogy valami történt megállt, majd rendőrt hívott, de addigra a támadók már eltűntek. Az egyetemista lány végül nem tett feljelentést.

Az influenzától való félelem válthat ki szorongást, de ritkán fordul át agresszióba, legtöbbször inkább segítőkészek az emberek, de minden a személyiségtől függ - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Dr. Frecska Ede, a Debreceni Kenézy kórház osztályvezetője. A pszichiáter szerint az agresszív viselkedést kiváltó H1N1 vírustól való félelem mellett valószínűleg más gondok is nyomaszthatják a támadókat, például a munkanélküliség, a gazdasági válság, vagy más betegségek.