Bombariadó miatt csúszik a Zuschlag-per tárgyalása

Vágólapra másolva!
Bombariadó volt a Bács-Kiskun Megyei Bíróság épületében, ezért félbe kellett szakítani Zuschlag János perének tárgyalását. A kecskeméti épületet kiürítették.
Vágólapra másolva!

Bombariadó miatt kiürítették a Bács-Kiskun Megyei Bíróság épületét, ezért félbeszakadt a Zuschlag-per kecskeméti tárgyalása. A bíróság telefonszámán valaki bejelentette, hogy egy tíz órakor kezdődő per tárgyalására valaki a cipőjében bombát vitt be, ezért az épületet kiürítették - közölte Mihályné Bornemisza Eleonóra, a megyei rendőrség szóvivője.

Az épületben a Zuschlag-per tárgyalása 8 óra 30 perckor kezdődött. A bombariadó bejelentése után Fodor Endre tanácsvezető bíró félbeszakította a tanúkihallgatást és 13 órára tűzte ki a tárgyalás folytatását.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség bűnszervezet tagjaként, különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt nyújtott be vádiratot Zuschlag János és 15 társa ellen. Zuschlag János, aki egykor az MSZP országgyűlési képviselője, a párt megyei szervezetének ügyvezető elnöke volt, 2007. szeptember 21-étől előzetes letartóztatásban van.