Magyarok lőhettek agyon egy szlovák férfit

Vágólapra másolva!
Négy magyar férfit gyanúsítanak egy 42 éves szlovák munkanélküli meggyilkolásával. Az áldozat holttestét egy Mercedes csomagtartójában találták, a hatóságok szerint egy egymillió eurós áfacsalás állhat a gyilkosság hátterében.
Vágólapra másolva!

Négy magyar és egy német férfit vettek őrizetbe egy szlovákiai gyilkosság miatt - közölték a magyar és szlovák hatóságok. A gyanú szerint egy 42 éves szlovák munkanélkülit lőttek agyon 2008. augusztusában a szlovákiai Ógyalla településen. Az elfogásokról a Nemzeti Nyomozó Iroda is beszámolt csütörtöki közleményében.

A szlovák férfi holttestét augusztus végén turisták találták meg Mercedesének csomagtartójában egy Duna parti erdős részen, a szlovákiai Izsa falu közelében. Mellén és alkarján több lövés érte, amelyeket egy 9 milliméteres pisztolyból adtak le - közölte Dusan Síles ezredes, a Nyitra kerületi rendőrség vezetője.

A szlovák rendőrség szerint az ügy hátterében egy egymillió eurós áfacsalás áll, részleteket azonban nem mondtak. A nyomozás során fokozatosan terelődött a magyarokra a gyanú, ezért a szlovák nyomozók felajánlották az eljárás lefolytatását a magyar hatóságoknak - mondta a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) igazgatója, Petőfi Attila.

Az öt, 30 és 40 év közötti férfit szeptember 18-19-én elfogták, és előzetes letartóztatásba helyezték őket. Még vizsgálják, hogy milyen üzleti kapcsolat fűzte őket az áldozathoz.