Romagyilkosságok: egyelőre nem beszél az NNI az új szakvéleményekről

Vágólapra másolva!
Egyelőre nem hozza nyilvánosságra a rendőrség, hogy miről szólnak a cigányok elleni támadásokról készített legújabb szakértői vélemények. Azok tartalmát először a támadások gyanúsítottjaival közlik.
Vágólapra másolva!

Elkészültek az újabb szakértői vélemények a romák elleni támadásokról, de az ezekben szereplő információkat egyelőre nem osztják meg a nyilvánossággal. A Nemzeti Nyomozó Iroda hétfői közleménye szerint a szakértői véleményeket először a gyanúsítottakkal ismertetik majd.

Az elmúlt egy évben összesen kilencszer támadtak romákra fegyverrel. A támadásokban hat ember meghalt. Az utolsó támadás augusztus elején a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kislétán volt, ahol saját otthonukban lőttek rá sörétes fegyverrel egy anyára és lányára, és az asszony meghalt.

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai augusztus 21-én hajnalban fogtak el négy embert Debrencenben, akiket a cigányok elleni támadások elkövetésével gyanúsítanak. A négy férfi előzetes letartóztatását múlt szerdán hosszabbították meg december 23-ig. (A cigányok elleni támadássorozatról szóló korábbi cikkeinket itt találja.)