Rutinvizsgálat alatt halt meg Bujtor

Vágólapra másolva!
Éppen rutinvizsgálatra vitték Bujtor Istvánt, amikor meghalt - írja a Blikk. Bujtor felesége szerint candida-gomba okozta fertőzés miatt omlott össze a színész keringése.
Vágólapra másolva!

Rutinvizsgálatra vitték a Honvédkórházba Bujtor Istvánt, amikor meghalt - írja a Blikk. A lap szerint a család kérésére szállították át a színészt a Veszprémi Kórházból a fővárosba.

Kómába esése után azonban egy pillanatra sem nyerte vissza eszméletét - mondta a lapnak egy honvédkórházi dolgozó. Fizikailag javult - újraindult a veséje, és le lehetett kapcsolni a lélegeztető gépről is -, de nem tudott kapcsolatot létesíteni a külvilággal. A dolgozó szerint a felépülésére nagyon kevés volt az esély. Akkor lett rosszul, amikor MR-vizsgálatra vitték, és hiába próbálták egy órán keresztül újraéleszteni. Bujtor felesége a Blikknek azt mondta, hogy candida gomba okozta fertőzés miatt omlott össze a színész keringése.

A candida gomba mindenkiben benne van, de akinek nincs gond az immunrendszerével, és egészséges a bélflórája, azoknál semmilyen gondot nem okoz - mondta az [origo]-nak László Mária belgyógyász szakorvos. Ha a körülmények - helytelen táplálkozás, stressz, antibiotikumos vagy szteroid kezelés, immungyengítő szerek alkalmazása - kedveznek az elszaporodásának, akkor okozhat különféle testi tüneteket - tette hozzá. Halált viszont a candida a szakorvos szerint csak akkor okozhatna, ha a beteg immunrendszere egyáltalán nem működik, például nagyon súlyos daganatos, vagy leukémiás megbetegedések esetén, de még ilyenkor is vannak a védekezőrendszert támogató kezelések.

Bujtor István pénteken halt meg váratlanul. Hatvanhét éves volt. A színészről, betegségéről és haláláról szóló minden cikkünket megtalálja itt.