A költségvetés ellen mozgósítja az önkormányzatokat a Fidesz

Vágólapra másolva!
Tüntetésre hívta az önkormányzatokat a Parlament elé több fideszes polgármester. Szószólójuk, a debreceni Kósa Lajos szerint a költségvetés veszélyes, az új kormánynak újat kell majd csinálnia.
Vágólapra másolva!

Tüntetésre hívja a Fidesz a polgármestereket, az önkormányzati képviselőket, bizottsági tagokat és alkalmazottakat október 10-re a fővárosi Kossuth Lajos térre, hogy együtt tiltakozzanak "az utóbbi húsz év legveszélyesebb költségvetése ellen" - jelentette be Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere hétfőn Budapesten az Országház előtt.

Kósa szerint a közösségi közlekedésben, az egészségügyben, a szociális ellátás és a gyermekétkeztetés terén, illetve az oktatási rendszerben is megállhat az élet a jövő év közepétől a költségvetés miatt. Azt mondta, a választások után egy-két hónapon belül az új kormánynak új költségvetéssel kell előállnia.

Bús Balázs, Óbuda polgármestere szerint a költségvetés miatt tovább növekedne a gyermekéhezés mértéke. Bernáth László, a Hajdú-Bihar megyei Tetétlen polgármestere azt mondta, hogy a költségvetés "padlóra küldi az egész oktatási rendszert". Szerinte jövőre már nem biztos, hogy iskolába kell járniuk a gyerekeknek, mert az önkormányzatok nem fogják tudni fenntartani a rendszert.

Szűcs Lajos, Pest megye önkormányzatának elnöke azt követelte, hogy az önkormányzatok számára elfogadhatatlan költségvetés tárgyalását ne is kezdje meg a jövő héten a parlament.