Századvég: Bajnai népszerűsége nőtt a legjobban

Vágólapra másolva!
Bajnai Gordon miniszterelnök megítélése javult az elmúlt negyedévben a legjobban, támogatottsága 9 ponttal javult - derül ki a Századvég és a Forsense felméréséből. Bár több szocialista politikus megítélése javult, továbbra is a fideszes politikusok a népszerűbbek. A toplistát a fideszes Kósa Lajos vezeti.
Vágólapra másolva!

Bár az MSZP-s politikusok megítélése javult, a Fidesz politikusai továbbra is népszerűbbek - derül ki a Századvég és a Forsense szeptemberi felméréséből.

A felmérés szerint a Fidesz politikusainak - a 0-tól 100 pontig terjedő skálán - átlagosan 3 ponttal csökkent, az MSZP-seknek pedig 5 ponttal nőtt a népszerűsége az elmúlt három hónapban. Négy politikus megítélése volt jobb közepesnél: a legnépszerűbb a fideszes Kósa Lajos 60 ponttal, őt követi Sólyom László köztársasági elnök 55 ponttal, Szili Katalin MSZP-s politikus 53 ponttal és Orbán Viktor Fidesz-elnök 52 ponttal.

Bajnai Gordon miniszterelnök megítélése az elmúlt negyedévben 9 ponttal javult, a népszerűségi listán így 45 pontot kapott. Szeptemberben az ő népszerűsége nőtt a legnagyobb mértékben. Rajta kívül Szili megítélése javult még jelentősen, 5 ponttal. A köztársasági elnök indexe 2 ponttal csökkent az elmúlt három hónapban. Új szereplő a listán az SZDSZ új elnöke, Retkes Attila (32 pont), akinek egyedül Kóka Jánost (28 pont) sikerült megelőznie.

Az MDF színeiben Európai Parlamentbe bejutó Bokros Lajos népszerűsége (45 pont) meghaladja Dávid Ibolyáét, az MDF elnökét, aki 40 pontot kapott. Bokros megítélése az elmúlt negyedévben 3 pontot javult. Morvai Krisztinának, a Jobbik EP-képviselőjének romlott a megítélése, támogatottsága 38 pont.