Újabb öt gyanúsítottat hallgattak ki a Cozma-ügyben

Vágólapra másolva!
Újabb öt embert gyanúsítottak meg Marian Cozma válogatott kézilabdázó meggyilkolása ügyében szerdán. A meggyanúsított férfiak a gyilkosság idején kialakult verekedésben vettek részt, a gyilkossághoz nincs közük.
Vágólapra másolva!

Újabb öt embert hallgattak ki a rendőrök gyanúsítottként Marian Cozma válogatott kézilabdázó meggyilkolása ügyében indított nyomozásban. Az öt férfit szerdán hallgatták ki; csoportosan és a köznyugalmat súlyosan megzavarva, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdasággal gyanúsítják őket - mondta Váradi Piroska, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Ez azt jelenti, hogy a verekedésben vettek részt, közvetlenül a gyilkossághoz nincs közük. Ezzel összesen 24 gyanúsítottja van a Cozma-ügynek. Legutóbb szeptember közepén vettek őrizetbe hat embert, később újabb gyanúsítottakat hallgattak meg, de őket a mostaniakhoz hasonlóan nem vették őrizetbe.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém játékosát február 8-án egy veszprémi szórakozóhelyen kitört verekedés után szúrták halálra. Két csapattársa, a horvát Ivan Pesic és a szerb Zsarko Sesum életveszélyesen megsérültek.

A rendőrség a korábbi hírek szerint már pontosan tudja, ki volt a gyilkos. Az ügyben öt embert életellenes bűncselekménnyel gyanúsítanak, kettőt bűnpártolással, kettőt csoportos garázdasággal.