Vágólapra másolva!
Mérsékelte a Fővárosi Bíróság annak a férfinak a büntetését, aki a 2006. október 23-i zavargások idején beindított egy tankot és a Deák téren vezette is rövid ideig. A jogerős döntés szerint a férfit a vezetéstől sem tiltják el.
Vágólapra másolva!

Enyhítette a Fővárosi Bíróság pénteken annak a férfinak a büntetését, aki a 2006. október 23-i zavargások alatt elindított és 60-80 méteren keresztül vezetett egy harckocsit Budapesten, a Deák térnél.

Idén januárban H. Györgyöt közúti veszélyeztetés és rongálás miatt egy év nyolc hónap, négy évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság első fokon. Akkor az ügyész súlyosbításért, a védelem felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

Pénteken a Fővárosi Bíróság másodfokon a szabadságvesztést egy év négy hónapra, a felfüggesztés időtartamát pedig két évre mérsékelte, és nem tiltotta el a férfit a járművezetéstől. A döntés jogerős.

2006. október 23-án a rendőrség és a randalírozó tüntetők összecsapásai során néhányan bemásztak a Városháza parki szabadtéri kiállításon bemutatott régi, T-34-es típusú harckocsiba. Ezután beindították a tankot, és a rendőrök sorfala felé indultak vele. A tank néhány lépéssel a rendőrök előtt állt meg.

A harckocsit vezető H. Györgyöt korábban csoportosan és felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsították, azt az eljárást azonban bizonyítottság hiányában megszüntette a Budapesti Nyomozó Ügyészség 2007 márciusában.