A MÁV szerint jogosak voltak a többmilliós végkielégítések

Vágólapra másolva!
A BKV-hoz hasonlóan a MÁV-nál is több vezető kapott százmillió forintos végkielégítést - írja a Magyar Nemzet. Két vezető több évtized munkaviszony után kapott többb jogcímen ilyen összeget, de egy vezérigazgató-helyettesnek kevesebb, mint három év is elég volt a nagy lelépési pénzhez. A MÁV szerint túlzóak a lap állításai, az összes kifizetés jogszerű volt. 
Vágólapra másolva!

Mintegy 110-120 millió forint végkielégítést kaphatott a MÁV két távozó felsővezetője, egy harmadik pedig három év után vehetett fel százmillió forintot - írja pénteki számában egy meg nem nevezett informátorra hivatkozva a Magyar Nemzet. A MÁV egyelőre nem kommentálta a lap értesüléseit.

A pályavasúti főigazgatóként és általános üzletági vezérigazgató-helyettesként dolgozó vezető harminc év munkaviszony után távozott, amiért 71 millió forint végkielégítést kapott, de ehhez a lap szerint egyéb jogcímeken (prémium, jutalom és titoktartás) további 50 millió forintot kaphatott.

A szintén több évtizedig a MÁV-nál dolgozó forgalmi igazgató 67 millió forint végkielégítést kapott a lap szerint, amihez az egyéb jogcímek alapján még szintén körülbelül 50 milliót vehet fel. A két vezetőt a Magyar Nemzet információ szerint korkedvezményes nyugdíjba engedték. Ha megvárták volna a törvényes nyugdíjkorhatárt, nem kellett volna végkielégítést fizetni - írja a lap.

A két vezetővel szemben csak alig három évet töltött a cégnél a MÁV portfoliókezelési vezérigazgató-helyettese, aki ennek ellenére szintén százmilliós összeget kaphatott távozásakor. A Magyar Nemzet szerint neki határozott idejű, 2011-ig szóló menedzserszerződése volt, ezért távozásakor kifizették neki a szerződés teljes idejére járó összeget.