Rákaptak a színesfémtolvajok a fogaskerekűre

Vágólapra másolva!
Színesfémtolvajok garázdálkodnak a fogaskerekű vonalán. A Gyöngyvirág és az Erdei Iskola, illetve a János kórház és Orgonás megálló között vágták le a kábeleket a múlt héten és hétfőn. Hétfő hajnalban lebuktak, egyiküket elfogták a rendőrök.
Vágólapra másolva!

Több száz méter kábelt loptak el a fogaskerekű vonalán hétfőn és a múlt héten - közölte a BKV. A tolvajok a múlt héten a Gyöngyvirág és az Erdei Iskola megállók között loptak el, illetve rongáltak meg elektromos kábeleket.

Hétfő hajnalban a János kórház és Orgonás megálló között újra több oszlopról vágták le a légkábelt. Az elkövetőket azonban ekkor tetten érték, ezért a vezetéket a földön hagyva elmenekültek. A rendőrségnek sikerült az egyik tettest a helyszínen elfognia.

A BKV több millió forintra becsüli a lopással okozott kárt. A tolvajok már a fogaskerekű vasút biztonságos üzemeltetését veszélyeztetik - közölte a társaság. A BKV arra kéri az utasait, hogy a BKV felsővezeték-hálózatát érintő gyanús tevékenységet jelezzék a társaság fődiszpécserének.