MN: egy ügyvédi iroda köti össze a MÁV és a BKV furcsa szerződéseit

Vágólapra másolva!
Ugyanaz az ügyvédi iroda készítette el MÁV menedzserszerződéseit, amelyik tanácsokat adott a BKV-nak is - írja a keddi Magyar Nemzet. Az ügyvédi iroda neve szerepel azok között a BKV-val szerződő cégek között, amelyeknek a dokumentumait a rendőrség bekérte a közlekedési vállalattól.
Vágólapra másolva!

Ugyanaz az ügyvédi iroda készítette el MÁV menedzserszerződéseit, amelyik tanácsokat adott a BKV-nak is - írja a keddi Magyar Nemzet. A Pál és Kozma nevű ügyvédi iroda a napilapnak azt mondta: megbízási szerződésben vannak MÁV-val, annak tartalmáról azonban nem akartak nyilatkozni.

A Magyar Nemzet pénteken számolt be arról, hogy 90, illetve 60 millió forint végkielégítést kapott a MÁV két távozó felsővezetője, Szamos Alfonz volt pályavasúti igazgató és Csontos Endre volt forgalmi igazgató. A MÁV szerint a távozó vezetők a jogszabályok, illetve a munkaszerződésben foglaltak szerint kaptak végkielégítést.

A Magyar Nemzet meg nem nevezett MÁV-os forrásokra hivatkozva kedden azt írta: a vasúttársaságnál a menedzserszerződéseket úgy alkották meg, hogy lehetőség legyen a több tízmilliós végkielégítések kifizetésére.

Kocsis István, a BKV vezérigazgatója múlt héten jelentette be, hogy közel ötven esetben úgy fizettek ki több tízmilliós végkielégítéseket, hogy a BKV jóval több pénzt fizetett, mint ami a szerződés alapján járt volna. Kocsis szerint ezzel több százmillió forintos kár érte a céget. A vezérigazgató arról nem beszélt, hogy a problémás szerződések megkötéséhez ügyvédi iroda adott-e tanácsot a BKV korábbi vezetőségének.

A Pál és Kozma nevű ügyvédi iroda neve azonban szerepel azon 61, a BKV-val szerződő cég között, amelyeknek a dokumentumait a rendőrség bekérte a közlekedési vállalattól. A BKV honlapján elérhető, tanácsadói szerződéseket tartalmazó lista szerint az ügyvédi irodával 2007 márciusában kötött szerződést a közlekedési vállalat. Az ügyvédi iroda 9,3 millió forintot kapott a BKV-tól.