Fegyverek és kábítószer miatt ítélhetik el Kaiser Edét

Vágólapra másolva!
Felmentené a móri vérengzés vádja alól Kaiser Edét az ügyész és az ügyvéd is. Más bűncselekmények miatt azonban az ügyész a kiszabható maximális fegyházbüntetést kérte Kaiserre.
Vágólapra másolva!

Kaiser Ede felmentését kezdeményezte a móri gyilkosságok vádja alól szerdán elmondott perbeszédében az ügyész és Kaiser védője is a Fővárosi Bíróságon. Az ügyész vádbeszédében kijelentette, Kaiser Ede a móri bűncselekményt nem követte el, viszont több más, súlyos bűncselekmény miatt a kiszabható maximális fegyházbüntetést kérte rá. Az ügyész szerint Kaiser közokirat-hamisítást, lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélést és a kábítószerrel való visszaélést is elkövetett.

A móri gyilkosságokról azt mondta: a móri bűncselekmény miatt azóta már első fokon elítélt Weisdorn Róbert tanúvallomása és a szakértők véleménye alapján a bíróságnak meg kell állapítania, hogy Kaiser Ede nem vett részt az ott történtek előkészítésében, és a bűncselekményt sem ő követte el.

Dezső Antal, Kaiser Ede védője szerint védencét 2004 decemberében fel kellett volna menteni. A védő szerint az is megmagyarázhatatlan, hogy az ügyészség a 2004 februárjában birtokába került, Kaiser ártatlanságát igazoló bizonyítékokat miért csak több mint egy év elmúltával nyújtotta be a bíróságon. A Fővárosi Bíróság ítélete november 6-án várható.