Angoltudása miatt mentegetőzött Manchesterben Dávid Ibolya

Vágólapra másolva!
Dávid Ibolya MDF-es pártelnök is felszólalt a brit Konzervatív Párt konferenciáján Manchesterben. Dávid angoltudása miatt mentegetőzött, és udvarolt a jövő évi brit választások várható nyertesének.
Vágólapra másolva!

"Amennyire nem erősségem az angol nyelv, annyira elkötelezett konzervatívként állok önök előtt" - mondta Dávid Ibolya MDF-elnök pénteken Manchesterben, ahol felszólalt a brit Konzervatív Párt konferenciáján. A pártelnök udvarolt a konzervatívoknak, és előre gratulált a jövő évi brit választásokon várhatóan győztes pártnak, majd biztosította őket arról, hogy az MDF támogatja politikájukat az Európai Parlamentben is.

Dávid azt mondta a brit és magyar konzervatívok közösen harcolnak a "a konzervatív gondolkodás alappilléreiért", mint a vállalkozások szabadsága, a kicsi, de hatékony állam és a természeti környezet védelme - olvasható az MDF által nyilvánosságra hozott beszédben.

A brit konzervatív párt hétfőn kezdődött manchesteri konferenciáján igyekszik kijelölni azokat a politikai célokat, amelyekkel reményeik - és az utóbbi közvélemény-kutatások szerint - 12 év után újra kormányra kerülhetnek (a konzervatív pártvezérre, David Cameronra addig váró buktatókról korábbi cikkünkben olvashat).