Kés volt a főiskolást üldöző cigányoknál

Vágólapra másolva!
Nyilvánosságra hozták a térfigyelő kamera felvételeit arról, ahogy egy VIII. kerületi cigány csoport bántalmazott és megkergetett egy főiskolai hallgatót. A felvételeken látszik, hogy a társaság a főiskoláig üldözi a fiatalt, egyiküknél egy több mint 20 centiméteres kés volt. A rendőrség szerint azért kötöttek bele a diákba, mert magyar.
Vágólapra másolva!

Nyilvánosságra hozta a rendőrség a térfigyelő kamera felvételeit arról, ahogy egy ötfős csoport még szeptemberben megtámadott egy főiskolai diákot a VIII. kerületi Tavaszmező utcában. A helyi lakók megverték, majd üldözni kezdték a menekülő fiatalt, aki a közeli főiskola kollégiumába rohant be.

A felvételeken az RTL Híradója szerint jól látszik, hogy egyikük egy több mint húsz centiméteres kést tart a kezében. Miután a főiskolás bemenekült az épületbe, a csoport tovább kiabált a bejárat előtt. A rendőrök pár perc alatt a helyszínre értek. A falhoz állították a társaságot, öt embert azonnal őrizetbe vettek.

A rendőrség arról számolt be, hogy a támadók végig szidalmazták a fiatalembert, amiért magyar. Ezért közösség tagja elleni erőszak, vagyis rasszista bűncselekménnyel miatt indult ellenük eljárás, jelenleg előzetesben vannak. A diák 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A támadókra eddig is sok panasz érkezett, amiért törmelékkel dobálták, köpködték a főiskolára igyekvőket és a többi járókelőt is. A helyi roma kisebbségi önkormányzat képviselői felkeresték korábban a családot, de rájuk sem hallgattak. A család minden tagja büntetett előéletű.