Rendőrök vihették el a 2 milliárdos lottófőnyereményt

Vágólapra másolva!
Az RTL Klub Híradója szerint közösen játszó rendőrök nyerték meg szombaton a több mint 2 milliárd forintos lottófőnyereményt. A Szerencsejáték Zrt. egyelőre nem nyilatkozik, még azt sem közölték, hogy jelentkeztek-e a szerencsések.
Vágólapra másolva!

Rendőrök vitték el a több mint 2 milliárd forintos lottófőnyereményt a hétfői RTL Híradó hivatalosan meg nem erősített információi szerint. A hírműsor szerint több mint tíz rendőr játszott közösen, és már régóta, hétrőn hétre együtt tettek meg számokat.

A nyerőszámok a következők voltak: 15, 28, 51, 52, 73.A szombati húzás után a játék történetének hatodik legnagyobb nyereményét vihetik el a szerencsések: a május óta halmozódó összeg 2 milliárd 189 millió 49 ezer 755 forint. A RTL Híradó szerint ez alapján fejenként akár 180-190 millió forintos is nyerhettek a rendőrök.

A Szerencsejáték Zrt. csak akkor mond bármit is a nyertesről, ha ehhez az érintett hozzájárul. "Mi azt ígérjük a játékosoknak, hogy amennyiben nem szeretnék, hogy személyük kiderüljön, akkor tőlünk olyan információ nem kerül ki, ami őket beazonosíthatóvá teszi" - mondta a híradónak Somorai László, a Szerencsejáték Zrt. szóvivője.

Utoljára 7 éve vállalták nyilvánosan a szerencséjüket magyar lottónyertesek. Akkor paksi kosárlabdázók 12-en játszottak a hatos lottón. Ők akkor mindössze 560 milliót oszthattak szét. Magyarországon több mint 50 éve játsszák a lottót, ez idő alatt olyan is előfordult, hogy valaki nem jelentkezett a 400 milliós nyereményéért.

Amerikában a szerencsések szinte mindig a sajtó és a közönség előtt veszik át a nyereményeket, így a játékosok is láthatják, hogy hús-vér emberek nyerik meg az elképesztő összegeket. A nyolcvanas évekig még Magyarországon is mindent lehetett tudni a nyertesekről.