Felfüggesztették a rutinműtétbe belehalt nő orvosát

Felfüggesztette a szentesi kórház vezetése a munkavégzés alól azt az orvost, aki ellen vádemelési javaslattal zárult a rendőrségi vizsgálat. A férfi által 2008 nyarán, valószínűleg nem kellő gondossággal elvégzett nőgyógyászati beavatkozás következtében egy női beteg elhunyt.

2008 júliusában elhunyt a szentesi kórház egy 31 éves nőbetege három héttel azután, hogy nőgyógyászati rutinműtétet végeztek rajta. A szentesi kórház vezetése kedden közleményt adott ki arról, hogy miután az összes érintettel konzultáltak, elrendelték a beavatkozást végző orvos munkavégzés alóli felfüggesztését, és a fegyelmi eljárás folytatását. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétségének megalapozott gyanúja miatt javasol vádemelést a kórház egy orvosa ellen - mondta el korábban Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A betegen egy spontán vetélést követően egészségügyi küretet végeztek az intézmény szülészeti és nőgyógyászati osztályán, a beavatkozás során azonban az orvos kilyukasztotta a méhfalat, amit nem vett észre. A nő csak 48 óra múlva került újra sebészkés alá, ekkor derült ki, hogy nemcsak a méhfal, hanem a vékonybél is sérült. Ennek következményeként súlyos hashártyagyulladás, szeptikus állapot lépett fel, és bár ezután még több műtéti beavatkozás is történt, az intenzív kezelés ellenére sem tudták az asszony életét megmenteni.

KAPCSOLÓDÓ CIKK