Vágólapra másolva!
Jövő szerdán tárgyalja újra az Országgyűlés az új polgári törvénykönyvet, amelyet Sólyom László megfontolásra visszaküldött, mert nem tartotta elég időtállónak. Időkeret nélkül zajlik majd a parlamenti vita, a zárószavazás november elején lehet.
Vágólapra másolva!

Jövő szerdán, időkeret nélkül tárgyalja újra a parlament a polgári törvénykönyvet (Ptk.), amelyet Sólyom László köztársasági elnök küldött vissza az Országgyűlésnek megfontolásra - közölte a házbizottság szerdai ülése után Altorjai Anita, az Országgyűlés sajtófőnöke. A jogszabályhoz előző nap lehet beadni a módosító indítványokat, amelyekről a tervek szerint november 3-án szavaznak majd. A Ptk. zárószavazása leghamarabb november 9-én lehet.

Sólyom László köztársasági elnök október 13-én küldte vissza megfontolásra az Országgyűlésnek a Ptk-t., azért, mert szerinte a törvény kiemelkedő jelentőségű, a mindennapi életben leggyakrabban alkalmazott jogszabály, ezért minden részletében különösen átgondoltnak, időtállónak kell lennie. Szerinte azonban a parlament által elfogadott törvény viszont ennek a követelménynek nem felel meg (az erről szóló cikkünket itt elolvashatja).